Senioritoiminta

 

Kaarelan alueen senioritoiminta on vilkasta. Oletko sinä mahdollisesti kiinnostunut alueen seniori- ja eläkeläistoiminnasta? Tutustu eri vaihtoehtoihin ja ota yhteyttä alan toimijoihin. Senioreiden KaarelaTV luo myös uusia yhteistyömahdollisuuksia alan toimijoille, joten jos Teidän yhdistyksenne kaipaa yhteistyökumppania tai Teillä on uusia ideoita yhteistyöstä Senioreiden KaarelaTV:lle, niin otathan ystävällisesti yhteyttä meihin.


Kaarelan alueen seniori- ja eläkeläisyhdistyksiä:

 


Kaarelan Eläkeläiset ry.
Kaarelantie 86
00420 Helsinki

 

Kaarelan Eläkeläiset ry on toiminut yli 40 vuotta; yhdistyksemme perustettiin 4.10.1973. Perustajina olivat: Frans Mäkinen, Leevi Raitaniemi, Elsa Mäkinen (sihteeri), Väinö Leppänen (puheenjohtaja), Artturi Lindroos (taloudenhoitaja), plus 15 muuta jäsentä. Johtokunta muodostui kymmenestä jäsenestä. Tällä hetkellä yhdistyksessämme on jäseniä hieman yli 140.

Puheenjohtajana toimii Heikki Hietanen, puh.040 095 0833
ja varapuheenjohtajana Marita Henriksson, puh. 040 838 2332, marita.henriksson(at)hotmail.fi.

Järjestämme säännöllisesti retkiä ja matkoja. Jäsenemme ovat todenneet järjestelyt hyvin suunnitelluiksi ja matkat yhteishenkeä kasvattaviksi. Tiedotamme toiminnastamme jäsenkirjeissä, Eläkeläinen-lehdessä, Tanotorvessa sekä Mätäjoen festivaalitapahtumassa.

Lisäksi meillä on kerhotoimintaa. Kerho kokoontuu joka keskiviikko klo 13.00 Kaarelantie 86 C-portaan vieressä olevassa kerhohuoneessa, eri teemojen merkeissä. Keilaamme maanantaisin Myyrmäessä ja silloin tällöin jumppaamme tuolijumppaa. Sanallista kulttuuriakaan emme unohda: kertoilemme satuja ja tarinoita. Yhdistyksellämme on oma lauluryhmä sekä korttikerho. Kerho- ja kulttuuritoimintamme on ilahduttavan vilkasta.

Toimintamme on tauolla juhannuksesta elokuun puoliväliin.

Toimintavaroja keräämme järjestämällä myyjäisiä ja arpajaisia. Äitienpäivänä käymme yhteisellä lounaalla. Lisäksi pidämme ruokatapahtumia kaksi kertaa vuodessa sekä järjestämme vuotuisen joulupuuron kaikille kerholaisillemme.

Eläkeläinen, mikäli kiinnostuit liittymään jäseneksemme, ota yhteyttä tai tule tutustumaan paikan päälle. Jäsenmaksumme on 16 euroa/vuosi.

Liity iloiseen seuraamme!

Katso video 2013: Kaarelan eläkeläisten myyjäiset

 


Kuvassa Kaarelan Eläkeläiset kuntolomalla Ikaalisissa.

 


 

Kulttuuriyhdistys Perspektiivi ry

 

Kulttuuriyhdistys Perspektiivi ry on toiminut vuodesta 2002. Toiminta alkoi Malminkartanon Horisontin tiloissa, josta siirryttiin talotoimikunnan avustuksella nykyisiin tiloihin.

Kerhomme toimii sunnuntaisin klo 12:00-16:00. Kesä- ja joulutauot poisluettuina. Yhdistyksessämme on askartelu, taide ja valokuvaus ja nykyisin nettikuvaus ja ohjelmanteko osastot. Jäsenmaksu on 15€/vuosi, joka käytetään tarvikkeiden ja opetusmateriaalien hankkimiseen. Varoja kerätään myös myyjäisillä, missä myymme tekemiämme tuotteita; asetelmia, kukkia, kortteja, tauluja jms. Järjestämme eri aiheisia kursseja. Niille osallistuminen on ilmaista ja materiaalikin löytyy kerholta. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita ideoimaan kanssamme ja toteuttamaan visioitansa. Myös lapsille on omia kursseja askartelu ja maalauspuolella, joista löytyy tiedotteita kerhon ilmoitustaululta.

Ohjausta saat halutessasi kerhomme taiteilijoilta ja askarteluohjaajilta.

Tule käymään tai soita!

Sinikka Kaustinen 040-5010008 Marja-Liisa Poikomem 040-8379725


Purpuriseniorit

Purpurisenioreiden kerho kokoontuu keskiviikkoisin.

Ohjelmaa on aina vähän fiiliksen mukaan; Bingoa, käsitöitä, askartelua, laulamista, tietokilpailuja, kahvittelua ja herkkuja, Jouluna laitamme hyvää puuroa lisukkeineen, Ystävänpäivänä salaattipöytä ym. muuta mukavaa.

Myyjäiset järjestämme pari kertaa vuodessa, kirpputorilla keräämme retkirahaa matkoillemme. Olemme käyneet mm. Lottamuseossa, Tuurissa, Fiskarsissa, Siuntion kylpylässä, Päiväkummun kylpylässä Lohjalla. Aina meillä on hauskaa, kun on niin kiva porukka kasassa.

Yritämme keksiä aina kaikkea kivaa kaikille.

Kerhoemäntä/yhteydenotot: Marja-Liisa Poikonen, puh. 040 8379725 s-posti marja-liisa.poikonen(at)windowslive.com

Purpurinpolku 4, 00420 Helsinki

Katso video: Purpurisenioreiden retki Päiväkumpuun


Tilastotietoa senioreiden alueelta:

Senioreiden internetin käyttö on kovassa kasvussa

Internetin käytön yleistyminen jatkuu lähinnä vanhemmissa ikäryhmissä, sillä melkein kaikki alle 55-vuotiaat jo käyttävät nettiä. Osaksi kasvu johtuu taas siitä, että vanhat omaksuvat tietokoneiden käytön. Yli 70-vuotiaiden tietokoneen ja internetin käyttö on jopa moninkertaistunut seitsemässä vuodessa.

Tilastokeskuksen mukaan netin käyttäjiä oli 55-64-vuotiaista 85 %, 65-74-vuotiaista 65 % ja 75–89-vuotiaista 27 prosenttia. Medioita seurataan yleisesti juuri netin kautta, lisäksi suomalaiset käyttävät nettiä asioiden hoitoon, tiedon hakuun ja viestintään.Tietokoneen ja internetin käytön yleisyys 2006 ja 2013 / Tilastokeskus

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Tilastokeskus 11/2013Mediatiedot

KaarelaTV

Rekisteröity toiminimi v. 2012

Vastaava tuottaja:

Harri Elonen

Copyright © 2014

KaarelaTV.fi

Tarkemmat yhteystiedot

 

 Lähetä uutisvinkki

Onko sinulla uutisnenää paikalllisiin asioihin? Mikä voisi kiinnostaa alueen asukkaita?

Klikkaa tästä ja lähetä vinkki!

 Osallistu sisällöntuottamiseen

Haluatko toimia aktiivisesti KaarelaTV.fi -sivuston kehittämisessä ja sisällön tuottamisessa? Haluatko olla edistämässä asuinalueesi yhteisöllisyyttä ja kehitystä?

Ota yhteyttä toimitukseen

Anna oman äänesi kuulua!

 Yhteystiedot

KaarelaTV

PL 7

00421 Helsinki