Kaarela

on kaupunginosa ja hallinnollinen peruspiiri luoteisessa Helsingissä. Kaarela rajautuu etelässä Kehä I:een, lännessä Konalan teollisuusalueeseen Vihdintien itäpuolella ja pohjoisessa Vantaan lounaiskärjen eteläreunaan.

Tervetuloa KaarelaTV:n sivuille!

Olemme avanneet Kaarelan kaupunginosalle Helsingin ensimmäisen ja aivan oman kaupunginosan Netti-TV-kanavan jo vuonna 2012. Netti ja televisio yhteen rakennettuna luovat aivan uudet mahdollisuudet ja puitteet rakentaa omaa yhteisöämme palvelevan TV- ja videokanavan.

Kaarela saattaa olla joillekin jopa hivenen uusi nimituttavuus, vaikka sen taustat ovat lähtöisin jo vuodelta 1946 saakka. Yhdistetty Kaarelan kaupunginosanimi otettiin käyttöön 21 vuotta sitten, vuonna 1992. Kaarelan kaupunginosa käsittää Kannelmäen, Malminkartanon, Hakuninmaan, Maununnevan ja rakenteilla olevat Kuninkaantammen ja Honkasuon osa-alueet. Asukkaita alueellamme on noin 30 000, jolla se sijoittuisi Suomen kaupunkien väkilukutaulukossa sijalle 36, eli asukasmäärältään suurempi kuin esimerkiksi Imatra, Savonlinna, Tornio, Varkaus, Kemi tai vaikkapa Hamina.

Kaarelan kaupunginosassa on siis valtava potentiaali yhteisönä jo pelkästään suuren asukaslukunsa takia. Haluamme KaarelaTV:n hankkeella tuottaa asukkaillemme oman kanavan palvelemaan ennen kaikkea itse asukkaita, saaden heidän tekemisensä - äänensä ja ajatuksensa näkyville. KaarelaTV palvelee Kaarelassa asuvia asukkaitaan. Tämän lisäksi tuotantomme huomioi ja palvelee alueelle mahdollisesti muuttoa harkitsevia sekä täällä työskenteleviä ihmisiä omalla mukavalla tavallaan. Toimintamme tukee myös yrittäjiä ja yrityksiä, joiden palvelut suuntautuvat Kaarelan alueelle.

KaarelaTV:n ensimmäinen toiminta-esittelyvideo helmikuussa 2013:

 

Kaarela kehittyy

Kaarelan alue kehittyy valtavasti lähivuosien aikana. Näitä kehityssuunnitelmia me avaamme myös kaikille kaarelalaisille jo ennakkoon. Silloin asukkaat tietävät ja pystyvät kommentoimaan sekä mahdollisesti jopa vaikuttamaan niihin asukaslähtöisesti jo suunnitteluvaiheessa. Kaarelan aluekehitys –sivuilta löytyy kooste monista pienistä ja suurista hankkeista, joita KaarelaTV esittelee tulevaisuudessa tarkemmin netti-tv sivuillaan.

KaarelaTV-kanavalla myös nuoret saavat paljon tilaa sekä aidon mahdollisuuden kokea kuuluvansa osaksi tasa-arvoista yhteisöämme. KaarelaTV:n nuoret itse tuottavat videoita heidän omalla tyylillään ja jo alusta saakka mukana ovat omat KaarelaTV:n nuoret harjoittelija-toimittajat, kuvaajat ja editoijat tekemässä tätä omaa ohjelma-osiotaan. KaarelaTV:n tuotannon ohessa tulemme opettamaan myös muutamalle alasta kiinnostuneelle nuorelle kameran ja editoinnin taitoja, jonka kautta he pääsevät tulevaisuudessa mukaan tutustumaan tuotantotiimiimme toimintaan.

Ei – emme ole unohtaneet lasten vanhempia, senioreita, Kaarelassa työssäkäyviä emmekä alueen paikallisia yrityksiäkään. Tulemme olemaan kaikkiin tahoihin kosketuksessa ajan kanssa ja jos meistä ei kuulu mitään, niin otathan itse yhteyttä meihin päin ja kerro ajatuksesi tai ideasi meille.

Kaarelassa tapahtuu

Esittelemme myös kaupunginosaamme ja sen monia tapahtumia sekä mahdollisuuksia videokuvan avulla. Alueellamme tapahtuu koko ajan paljon asioita, joista me asukkaat emme välttämättä tiedä juuri mitään. Näistä tapahtumista me KaarelaTV:ssa kerromme videoiden muodossa enemmän, ja siksi meille on tärkeää että saamme Teiltä vinkkejä näistä tulevista tapahtumista.

Kunhan olemme saaneet toimintamme täysillä käyntiin kuluvan vuoden aikana, niin tarkoituksemme on tuottaa alueemme omat KaarelaTV Uutiset, joissa käsittelemme alueemme tapahtumia tiivistettyyn uutismalliin.

Näiden kaikkien lisäksi KaarelaTV tukee kaupunginosansa paikallista toimintaa, mutta on sen lisäksi myös itse tuottamassa erilaista virikkeellistä tekemistä, joista kerromme sivuillamme lähitulevaisuudessa.

Juttuvinkit

Sivuillamme on myös kaikille katsojille ja lukijoille suunnattu Juttuvinkki-osio, jonne voit lähettää ajankohtaista tietoa, ideoita, vinkkejä, yhteistyöajatuksia sekä toivomuksia KaarelaTV:lle.

KaarelaTV näkyy varmasti myös katukuvassa, kameroiden kanssa useimmiten. Toimintamme kehittyy ajan ja kokemuksen kautta - ja siihen me olemme pyrkineet valmistautumaan mahdollisimman hyvin.

Nyt on aika kiittää kaikkia tähän hankkeeseen osallistuneita – mutta nyt on jo vihdoinkin aika siirtyä itse tuotannollisen toiminnan pariin, ja se jos jokin on mielettömän kivaa, olleen samalla varmasti haastavaa!

Mukavia KaarelaTV hetkiä toivottaa,

KaarelaTV-tiimi

 

 Mediatiedot

KaarelaTV

Rekisteröity toiminimi v. 2012

Vastaava tuottaja:

Harri Elonen

Copyright © 2014

KaarelaTV.fi

Tarkemmat yhteystiedot

 

 Lähetä uutisvinkki

Onko sinulla uutisnenää paikalllisiin asioihin? Mikä voisi kiinnostaa alueen asukkaita?

Klikkaa tästä ja lähetä vinkki!

 Osallistu sisällöntuottamiseen

Haluatko toimia aktiivisesti KaarelaTV.fi -sivuston kehittämisessä ja sisällön tuottamisessa? Haluatko olla edistämässä asuinalueesi yhteisöllisyyttä ja kehitystä?

Ota yhteyttä toimitukseen

Anna oman äänesi kuulua!

 Yhteystiedot

KaarelaTV

PL 7

00421 Helsinki